درباره وبلاگ به وبلاگ من خوش آمدید.مژده که این وبلاگ هر روز گسترده تر خواهد شد و نوید آن است که تبدیل به یک وب سایت شود. موضوعات آشنا345 بروزترین وبلاگ فناوری چهار شنبه 4 بهمن 1391برچسب:, :: 21:14 :: نويسنده : ارسلان
شروع مشکلبا ارایه گوشیهای هوشمند و تبلتهای سری نکسوس، عدم حمایت این محصولات از کارت حافظه مورد توجه منتقدان قرار گرفت. مشکل بزرگ، تنها عدم پشتیبانی از کارت حافظه نبود چرا که محصولات اپل و بسیاری از محصولات دیگر شرکتها نیز فاقد این ویژگی نه چندان حیاتی هستند. بحث اصلی پیرامون ارائه سری نکسوس به خصوص Nexus S، Nexus 4 و Nexus 7 با حافظههای 8 و 16 گیگاباتی بود. (البته Nexus S فقط با حافظه 16 گیگابایت در دسترس بود.) عملا کاربران هیچ گزینهای برای پرداخت بیشتر و دریافت نکسوس خود با حافظههای داخلی 32 و 64 نداشتند. همانطور که مستحضرید آیفون در نسخههای 16، 32 و 64 ارایه میشود و حتی گلکسیهای سامسونگ که از کارت حافظه نیز پشتیبانی میکنند دارای نسخههای 32 گیگابایتی نیز هستند. در همین راستا سوالات بسیاری برای کاربران و منتقدان بهوجود آمد که چرا گوگل حاضر نیست در ازای دریافت وجه بیشتری از مشتری تنوع بیشتری به محصولات خود دهد. برای جواب به این سوال بهتر است در ابتدا به مشکلات محصولات با حافظههای داخلی پایین بپردازیم. چرا حافظههای 8 و 16 جوابگوی نیاز مشتریان نیست؟گوشیهای اندرویدی با حافظه داخلی 16 گیگابایت در بهترین حالت میتوانند 12 گیگابایت فضای خالی را در اختیار صاحبان خود قرار دهند. این 12 گیگابایت برای یک کاربر معمولی که با چند نرمافزار یا بازی کم حجم و چندین عکس و کلیپ سروکار دارد کافی خواهد بود ولی برای کسی که استفاده بیشتری از گوشی هوشمند خود میکند بیشک مشکل آفرین خواهد شد.
یکی از منتقدین سینت میگوید:
نقش حافظههای ذخیرهسازی ابریعملا تعداد بسیار زیادی از خریداران محصولات نکسوس را مردم کشورهای متوسط دنیا تشکیل میدهند که به اینترنت پرسرعت نسل چهارم دسترسی ندارند. نسل چهارم که شروع آن از سال 2008 کلید خورد، قرار بود تا سال 2012 در جهان فراگیر شود که به دلیل مشکلات اقتصادی، تقاضای پایین و کوتاهیهای صورت گرفته به چند کشور پیشرفته جهان از جمله امریکا محدود شد. با این وجود برای مردم همین کشورهای پیشرفته که به نسل چهارم و اینترنت پرسرعت دسترسی دارند، استقبال از مدلهای 32 گیگابایتی بیشتر از مدلهای 16 گیگابایتی است. چرا که دسترسی به حافظههای ذخیرهسازی ابری بیشتر نیاز به پرداخت هزینه خواهد داشت و هنوز به دلایل بسیاری از جمله اعتماد مشتریان، استفاده از آنها فراگیر نشده است. با این وجود روند استفاده از حافظههای ابری در کشورهای فاقد ارتباطات نسل چهارم که عمده مشتریان نکسوس را تشکیل میدهند کند و ناامیدکننده پیش میرود. توماس اوگوستسون، یکی از کارشناسانی که بیش از ۱۵ سال در زمینه شبکههای مخابراتی فعالیت داشته است دلیل استقبال کم کاربران فناوری نسل چهارم را قیمت بسیار بالای آن و از طرف دیگر هم کمبود سخت افزار مناسب میداند. در نتیجه حافظههای ابری نمیتواند فعلا راهکار مناسبی برای رفع نیاز مشتریان نکسوس به حافظه بیشتر باشد. چرا اکثر شرکتهای تمایلی به تولید محصولاتی با پشتیبانی از کارت حافظه ندارند؟متیس دارتی ، مدیر سرویسهای گوگل برروی اندروید، در پاسخ به پرسش کاربران در رابطه با عدم پشتیبانی ابزارهای نکسوس از کارت حافظه، اینچنین میگوید: افزایش حافظه ذخیره سازی از طریق کارتهای حافظه باعث سردرگمی کاربر میشود.
به نظر شما موارد ذکر شده باعث سردرگمی کاربران میشود؟! بیشک ذخیره بر روی دو حافظه متفاوت سردرگمی اندکی در پی دارد ولی نه به آن شدتی که مدیر سرویسهای گوگل از آن یاد میکنند. مگر نه این است که با یک بار تنظیم بخش دوربین دستگاه، تمام عکسها و فیلمهای گرفته شده بر روی کارت حافظه ذخیره میگردد. در حقیقت ذخیره کردن فایلها بر روی دو حافظه متفاوت سردرگمی کمی را به دنبال دارند. حال آنکه بسیاری از کاربران به پوشههای تو در توی سیستم عاملهای PC خود عادت کرده و با اضافه شدن مموری کارت به دستگاه خود دچار سردرگمی نمیشوند. پس بهتر است برای جواب به مشکل حافظه داخلی نکسوس 4 و عدم حمایت از مموری کارت در ابزارهای نکسوس سراغ موضوعات دیگری را بگیریم. در کنار مشکل ضعیف و کمرنگ سردرگمی، میتوان به کیفیت متفاوت کارتهای حافظه، سرعت انتقال اطلاعات آنها، عدم هماهنگی با حافظه داخلی گوشی و سختتر شدن فرآیند طراحی گوشی اشاره کرد. به هر حال کارتهای حافظه با بهترین کیفیت و بالاترین سرعت انتقال اطلاعات نسبت به حافظه داخلی کندتر میباشند و این مشکلات با خرید کارتهای بی کیفیت چندین برابر شده و موجب میشود تا کیفیت تجربه کاربر با گوشی به شدت افت کند و کل محصول از نظر کاربر مشکلدار قلمداد شود. در نهایت سود شرکتها تعیینکننده این عامل میباشد. برای مثال اپل آیپد مینی 16 گیگابایتی خود را با قیمت 329 دلار و نسخه 32 آن را با 100 دلار بیشتر یعنی429 دلار میفروشد. یعنی بابت هر 16 گیگابایت حافظه داخلی بیشتر، رقمی معادل 100 دلار از مشتری دریافت میکند. جالب آنکه بنابر گزارش iSuppli، قیمت یک فلش مموری ۶۴ گیگابایتی NAND در ماه مارس 2012 چیزی حدود ۶۷ دلار بوده است. حال اگر به تعداد فروش میلیونی آیپدها و محصولات اپل نگاهی بیندازید متوجه سود کلانی که فقط از طریق افزایش حافظه داخلی عاید این شرکت میشود خواهید شد. گوگل بر خلاف اپل در زمینه قیمت گذاری دستگاههای خود با حافظههای متنوع دچار سردرگمی شده است. این شرکت نسخه ۳۲ گیگابایتی از تبلت ۷ اینچی خود را ۲۴۹ دلار برای مدل وایفای تنها عرضه میکند و برای نسخه ۱۶ گیگابایتی آن قیمت ۱۹۹ دلار یعنی فقط 50 دلار بیشتر از مشتری دریافت میکند. در کنار عرضه نکسوس 7 با این رنج قیمتی، گوگل تبلت قدرتمند نکسوس 10 خود را با قیمت 399 دلار برای نسخه 16 گیگ و 499 دلار برای نسخه 32 گیگ، یعنی 100 دلار بیشتر رهسپار بازار کرده است. این عدم هماهنگی میتواند خود ناشی از دو دلیل عمده باشد:
در نتیجه با توجه به مشکلاتی که در استفاده از کارت حافظه وجود دارد و همچنین حاشیه سود پایین گوگل در محصولاتش، تنوع در حافظه داخلی سری نکسوس قادر است سود بیشتری را عاید گوگل و شرکای تجاریاش کند. سری نکسوس و نسخههای سلولارمشکلات سری نکسوس فقط به حافظه داخلی خلاصه نمیشود، چرا که نکسوس 7 سری اول و نکسوس 10 هر دو فاقد نسخه سلولار هستند. نکسوس 4 نیز در عین ناباوری با LTE و نسل چهارم سازگاری ندارد. نکسوس 4 با اینکه یکی از بهترین اندرویدیهای بازار بهشمار می رود و از لحاظ زیبایی، کیفیت ساخت، رابط کاربری و سختافزار با دیگر پرچمداران اندرویدی رقابت تنگاتنگی دارد، اما مشخصههای ناامیدکنندهای در آن وجود دارد که از دید منتقدان و مشتریان مشتاق پنهان نمانده است. مشخصههایی مثل عدم پشتیبانی از کارت حافظه، در دسترس نبودن نسخههای 32 و 64 گیگابایتی وعدم حمایت از LTE. عدم حمایت نکسوس 4 از LTE به رغم آنکه SoC بهکار گرفته شده در آن (Qualcomm APQ8064 Snapdragon) به خوبی از LTE حمایت میکند تا حدی تعجب برانگیز است. نکته جالب دیگر تفاوتهای آشکار بنچمارک نکسوس 4 و Optimus G است. هر دو توسط الجی ساخته شدهاند و از تراشه کاملا یکسان Qualcomm APQ8064 Snapdragon با رم 2 استفاده میکنند ولی در بنچمارکها تفاوت فاحشی مشاهده میشود. البته نکسوس 4 بر بستر اندروید 4.2 و اپتیموس بر بستر اندروید 4 ساندویچ بستنی عرضه شدهاند واین تفاوت در نسخه سیستمعامل میتواند نتایج پنچمارکها را متمایز سازد. عامل دیگری که منجر به اختلاف در بنچمارکها میشود، نحوه بهینهسازیهای صورت گرفته توسج الجی در این دو گوشی است و به نظر میرسد الجی زمان بیشتری برای انجام تغیرات مورد نظر خود در گوشی اپتیموس داشته است. بهتر است به نتایج بنچمارکهای GSMArena نگاهی بیندازید. چرا گوگل سری نکسوس خود را با حافظههای محدود روانه بازار میکند؟تمامی مطالب بالا باعث میشود که از گوگل انتظار داشته باشیم تا محصولات و پرچمداران خود را با حافظههای داخلی بیشتر یا لااقل قابلیت حمایت از کارت حافظه رهسپار بازار کند. اما در این بین محدودیتها و سیاستهایی وجود داشته که باعث شده است تا کنون این مهم صورت نپذیرد از جمله:
گوگل با چه مشکلاتی در فرآیند تولید نکسوس روبهرو شده است؟
اقدامات گوگل برای کشیدن دندان لق سری نکسوس
البته لازم است به این نکته توجه کنیم که تبلت ماهیتی جدا از گوشیهای هوشمند دارد و این تمایز ماهیت باعث گردیده تا نیاز به حافظه بیشتر در تبلت به مراتب بیش از گوشی هوشمند حس شود. در همین راستا گوگل دیگر در تبلتهای خود هیچ نسخهای با حافظه هشت گیگابایت ارایه نمیکند، حال آنکه نکسوس 4 فقط در نسخههای 8 و 16 گیگابایت تولید میشود. نتیجهگیریتا کنون محصولات نکسوس نتوانستهاند آنچنان که شایسته آنهاست بازار را به سمت خود بکشانند که عواملی همچون فرصت ناکافی برای طراحی و ساخت، وابستگی گوگل به شرکای تجاری، محدودیت تولید، سیاست کاهش قیمت و حاشیه سود پایین و... در این مسئله به شدت تأثیرگذار بودهاند. عدم پشتیبانی از کارت حافظه و مهمتر از آن فقدان نسخههایی از محصولات با حافظه داخلی بیشتر تأثیر نامطلوبی بر روند پذیرش این برند به عنوان پرچمداران اصیل اندرویدی شده است. سرعت پایین رشد استفاده از حافظههای ابری نیز نتوانسته است حلال این مشکل برای خریداران شود. وابستگی زیاد گوگل به شرکای تجاریش در بعد سختافزار و سیاست پایین نگاه داشتن قیمت محصول از عمدهترین دلایل بروز اینگونه مشکلات و موانع در سر راه نکسوس بوده است. علاوه بر موارد یاد شده گوگل درگیر ظرفیت محدود تولیدکنندگان و همچنین تأثیرات منفی عرضه وسیع نکسوس بر دیگر محصولات اندرویدی نیز شده است که در نهایت این شرکت را برای استقلال بیشتر از جنبههای سختافزاری سوق داده است. البته گوگل گامهای زیادی برای رفع بسیاری از موانع بر سر راه توسعه برند نکسوس برداشته است که در قدم اول میتوان از نکسوس 7 سلولار و 32 گیگاباتی نام برد. خوشبختانه خرید کمپانی موتورولا توانسته است گوگل را وارد فاز جدیدی کند که نتایج آن به زودی بر سری محصولات نکسوس سایه میافکند. گوگل با خرید موتورولا هدفدار اما آرام و آهسته به سوی استقلال از شرکا گام برمیدارد. هوشمندی گوگل در نیازمند کردن شرکای خود به اندروید مثال زدنی است. چرا که اندروید با پیشرفت خیرهکنندهاش، بازار عظیمی را برای غولهایی همانند سامسونگ، سونی و HTC ایجاد کرد به شکلی که وابستگی این شرکتهای به اندروید فراتر از پیشفرض ذهنی بسیاری از کارشناسان گردید. همه این موارد در کنار کوتاه بودن دست این شرکتها از iOS و موفقیت نوکیا در ویندوز فون8، راه دیگری جز اندروید برای آنان نگذاشته است. برآیند این وابستگی باعث میشود که گوگل روز بهروز بر قدرت چانه زنی خود در برابر آنها بیفزاید که نتیجه این قدرت را احتمالا در Motorola X گوگل به نظاره خواهیم نشست. اگر گوگل به جمعبندی نهایی رسیده باشد، Motorola X اولین محصول این کمپانی خواهد بود که میتواند این شرکت را با کمترین دغدغه بعد از سالها دربرابر شرکای خود قرار دهد. تلاقی سرنوشتسازی که قبلا مایکروسافت آن را با عرضه سرفیس تجربه کرده است. نظرات شما عزیزان:
|
||
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب
|
||
![]() |